Gebruikscase: Shopping center gamification
Shopping 1 Genk is slechts één van de winkellocaties die onze klant Werldhave beheert. Binnen België hebben ze 7 verschillende winkellocaties. Kijk hoe ze gamification hebben gebruikt om persoonlijke gegevens van de bezoekers te verzamelen.
Shopping 1 Genk was op zoek naar een gemakkelijke en aangename manier om de persoonlijke gegevens van de bezoekers vast te leggen voor hun toekomstige marketingdoeleinden. Hier is de campagne die we met hen hebben opgezet.
Campagne opzet
Shopping 1 Genk legde hun noden en doelstellingen uit die ze met de campagne beoogden te bereiken. Ze willen gegevens van bezoekers vastleggen op een aangename, digitale manier, zonder de bezoekers te storen. Het moet een spel zijn dat gebaseerd is op de vaardigheden van de speler, niet alleen op geluk. Met deze informatie ging Coupontools aan de slag.
Coupontools ontwierp een op maat gemaakte, digitale Memory Game voor Shopping 1 Genk en verzorgde de volledige bezoekersregistratiestroom. Bezoekers moesten zich te registreren op een tablet alvorens het spel te spelen. Shopping 1 Genk verzamelde persoonlijke gegevens zoals naam, e-mailadres en postcode. De e-mailadressen van de bezoekers openen deuren om de bezoekers te bereiken met toekomstige marketingberichten, terwijl de postcodes inzicht geven waar uw publiek vandaan komt. Indien succesvol geregistreerd, kunnen de bezoekers het memoryspel spelen.
Coupontools ontwierp een volwassen versie met 16 kaartjes en een kinderversie met slechts 12 kaartjes. De afbeeldingen die onder de kaarten verborgen liggen, zijn de logo's van enkele grote merken die zich in het winkelcentrum bevinden. De spelers moesten zo snel mogelijk alle logo's op elkaar afstemmen. De 5 snelste spelers wonnen een cadeaubon voor het winkelen. Elke speler had echter recht op een troostprijs, dus iedereen werd die dag als winnaar beschouwd.
Waarom deze aanpak?
Omdat de hele campagne gericht was op het op een prettige manier vastleggen van gegevens, was een digitale Memory Game een perfecte oplossing. Het is voor iedereen toegankelijk, gebaseerd op de vaardigheid van de speler en iedereen is altijd te vinden voor een spelletje, zeker als er prijzen mee gemoeid zijn. Deze campagne werd gelanceerd tijdens de feestdagen, dus het ontwerp was volledig kerstthema.
Een andere invalshoek van de campagne was dat iedereen die zijn of haar persoonlijke gegevens achterliet, naar huis moest gaan met een gelukkig gevoel. Er waren dus helemaal geen verliezers! Een (Memory)spel is een geweldige manier om de betrokkenheid te vergroten, gegevens vast te leggen en een prettige ervaring te bieden aan je publiek.
De flow:
- Bezoekers moesten zich registreren op een tablet.
- Als ze zich met succes registreerden, werd hun naam zichtbaar op de grote schermen waarop het memoryspel werd gespeeld.
- De speler moest zijn naam selecteren om het spel te starten.
- De speler moest het memoryspel zo snel mogelijk afmaken om in de top 5 te komen.
- De uiteindelijke top 5 aan het eind van de dag won een cadeaubon voor Shopping 1.